Over

La Tavola houdt van (h)eerlijk. Heerlijk biologisch Italiaans eten en eerlijke ingrediënten. Wij vinden dat eten alleen maar écht lekker kan zijn als de ingrediënten vers zijn en er zorg en liefde aan wordt besteed.

Toen wij in 2015 de eerste ideëen bespraken over koken en het laten proeven van echte smaken waren we er vrij snel uit: het moest iets met Italië zijn. In welk land staat immers het gebruik van goede ingredienten zo centraal? En ja: Italie is eigenlijk ook wel ons favoriete land. Steeds als we daar zijn voelen we ons  blij en meer samen. Dat heeft ook alles te maken met de mensen die er wonen: voor je het weet eet je mee aan de lange familietafel. Daar zit dan ook letterlijk iedereen aan: van pasgeborene tot grootvader. En als de burgemeester van het dorp toevallig voorbij loopt schuift ook hij aan.

Aan tafel gaat het over het leven van elke dag, wat iedereen nu doet en of het goed gaat. De band is sterk en wordt aan tafel steeds bevestigd. Dat kan alleen als de basis-voorwaarde op tafel staat: authentieke gerechten en een mooie fles wijn. De verhalen stromen met de wijn klaterend in het glas. Zelfs al zegt even niemand iets, misschien wel juist dan voel je de onderlinge band.

Uit deze warmte halen we elke dag onze inspiratie voor La Tavola: Voel je thuis omdat alle zorg is besteed aan elk gerecht maar vooral aan iedereen die aanwezig is.

© Rode Boei 2019